Bejelentés


ZALANATURA Jövőnk a természet!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Fától az erdőt?


 "A turistaság célja kiragadni az embert a megszokott mindennapi környezetéből, a robotban eltöltött napok után felfrissülést adni hetenként egyszer legalább azáltal, hogy kivezetjük a szabad természetbe és részesítjük az élet három legfőbb erőforrásában, az egészséges mozgásban, a tiszta levegőben és az éltető napfényben."   (Prém Lóránd, Turisták Lapja 1927)


A mindennapok rohanása után időnként jólesik megpihenni, feltöltődni egy kicsit. Folyamatosan keressük a megújulás lehetőségeit, különböző módszereket próbálunk ki, hogy felfrissítsük magunkat. Amint a fenti idézet is mutatja, az erdő, a természetjárás szabadon kínálja nekünk mindazt, amire szükségünk van: egészséges mozgást, tiszta levegőt és éltető napfényt.
Biztosan megesett már Önnel is, hogy kitalált egy tartalmas programot, és azt minden igyekezete ellenére nem sikerült megvalósítani. Szabadságáról hazaérkezve derült ki, hogy lényegtelen dolgokra pazarolta az idejét és olyan dolgokat hagyott ki, amelyeket mindenképpen látni szeretett volna, ha tud róluk.
A ZALANATURA Természetvédelmi Egyesület azért jött létre 2008. tavaszán, hogy a természetvédelmi és környezeti nevelési programjai mellett, a Délnyugat-Dunántúli Régió természeti, kultúrtörténeti, valamint régészeti értékeit tartalmas programok keretében bemutassa Önnek. Tagjaink nagy tapasztalattal rendelkeznek a szakvezetéssel egybekötött túrák területén.
Programjaink bemutatására hoztuk létre honlapunkat. Weblapunkon virtuális sétát tehet, megismerheti az általunk bemutatott természeti területeket, azok élővilágát, bepillantást nyerhet, a Nyugat-Dunántúli Régió kultúrtörténeti és régészeti nevezetességeibe.
Javasoljuk, hogy mielőtt útra kelne, keressen meg bennünket! Mi megszervezzük kirándulását, hogy szabadidejét valóban emlékezetes programokkal tölthesse. Programjaink tartalmasak és változatosak, a természeti területeket, azok élővilágát valamint kultúrtörténeti értékeit együtt mutatják be.
Kérjük, jelezze előre érkezését, és akkor nem érheti Önt csalódás, nem maradhat le semmiről! A Délnyugat-Dunántúli Régióban Önt garantált programok várják, ha előre tervez és szervez!


Tisztelettel: ZALANATURA Természetvédelmi Egyesület


 Kérdőív:Linkszövege ******************************************************************************


ERDEI HÁZIREND, avagy HOGYAN VISELKEDJ A TERMÉSZETBEN?


A kirándulásra, természetjárásra készülj fel!


Öltözeted praktikus legyen, így elkerülheted a terep és az időjárás kellemetlenségeit! Nem létezik rossz idő, csak rosszul öltözött természetjáró.


Az autót, endurrót, quadot hagyd a parkolóban, erdőszélen, aztán bóklássz gyalogosan tovább! Mindig a kijelölt úton haladj, ne vágj át a földeken, erdőn, gyepeken!


Fokozottan védett területek látogatásához, kérj belépési engedélyt az illetékes természetvédelmi hatóságtól!


Alkalmazkodj a természethez! Magatartásoddal kíméld az élővilág nyugalmát, így te is meghallhatod hangjait!
Hagyj úgy mindent a természetben, ahogy találtad!


Ne éktelenítsd el a természet szépségeit: Ne hagyj az erdőben szemetet! A hátizsákban visszafelé sem foglal több helyet, mint a kirándulás elején!


Nagyon sok bogár és kisemlős pusztul el a szétszórt üvegekbe, nejlonzacskóba, sörös dobozokba vagy pillepalackokba szorulva.


Az erdő egyik legnagyobb ellensége a tűz, amivel sok ember  figyelmetlenül bánik.
Tüzet csak az arra kijelölt helyen gyújts, és távozás előtt ellenőrizd, hogy teljesen kialudt-e!


A források, patakok vizét ne szennyezd! Semmit ne moss, mosogass bele az élővizekbe!


A növényekben csak a természetben gyönyörködj! Ne szedj virágot! A virágokból fejlődik a mag, belőlük lesz a termés. Annak a növénynek, amelynek leszeded a virágát, abban az évben nem lesz lehetősége arra, hogy magokat neveljen és így szaporodhasson.
Igaz, hogy sok virágos növény sarjakkal, hagymákkal, gumókkal és más praktikával ivartalanul is tud szaporodni, azonban a virágok letépése ezeket a növényeket is sok energiától fosztja meg.


A legtöbb vadvirág 1-2 óra alatt elhervad a kezedben, s te könnyedén megszabadulsz tőle. Tovább szép marad, ha otthagyod a tövén.
Minden élőlénynek megvan a maga helye. A pele a fák lombjai között marad, az őzek az őzcsapásokon és az ember a turistaösvényeken! Ne térj le a kijelölt útvonalról! Az ember nagyon nagy termetű a legtöbb élőlényhez képest.


Ha fészekre, vacokra bukkansz, ne hagyj árulkodó jeleket, amelyek felhívhatják rá az emberek vagy állatok figyelmét!
A védett fajok minden fejlődési formája, minden körülmények között védett!


Az összes láp, forrás, barlang, víznyelő, kunhalom védelem alatt áll!
Ne áruld el akárkinek, ha valahol érdekes dologra bukkantál! Sokszor igaz az a mondás, hogy a titok, mihelyt két ember tud róla, nem titok többé.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!